Jelgavā naktī notikusi gāzes noplūde; evakuēti 13 cilvēki

Vakar naktī no mājām Dzelzceļnieku ielā Jelgavā gāzes noplūdes dēļ evakuēti 13 cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jelgavas daļas komandieris Aldis Feldmanis.

Ugunsdzēsēji izsaukumu uz notikuma vietu Dzelzceļnieku ielā saņēmuši plkst.22.34. Gāzes noplūde konstatēta no vada, kas atrodas zem zemes.

Kā pastāstīja Feldmanis, policijas darbinieki no mājām evakuējuši 13 cilvēkus un izvietojuši drošībā un siltumā vai nu pie tuviniekiem, vai policijas pārvaldē.

Apkārt notikuma vietai arī tikusi nobloķēta transporta kustība.

Gāzes avārijas dienesta darbinieki līdz plkst.2.22 noplūdi likvidējuši un evakuētie cilvēki varēja atgriezties savās mājās.

Pēc Feldmaņa stāstītā, gāzes noplūde notikuma vietā bijusi ļoti jūtama, gāzes specifiskās smakas dēļ.

Lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu palīdzību ugunsdzēsēji notikuma vietā dežurējuši līdz pat pilnīgai gāzes noplūdes likvidēšanai.

Šodien Gāzes avārijas dienests notikuma vietā turpinās kontroles un labošanas darbus.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.