Apcietina Saldū par bērna noduršanu aizdomās turēto vīrieti

© F64

Vīrietim, kurš tiek turēts aizdomās par 10 gadus vecas meitenes noduršanu un viņas mātes saduršanu ģimenes konflikta laikā kādā dzīvoklī Saldū, tiesa ir piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Signe Šteinberga.

Policija neapstiprina, vai vīrietis nozieguma izdarīšanas brīdī bijis alkohola reibumā, norādot, ka vispirms jāsagaida ekspertīžu rezultāti. Ņemot vērā šī nozieguma smaguma pakāpi un rezonansi, ko tas izraisījis sabiedrībā, policija sola sniegt jaunu informāciju par notikušo, tiklīdz tas būs iespējams.

Kā ziņots, sestdien, 5.septembrī, ģimenes konflikta laikā Saldū nogalināta 10 gadus veca meitene un smagi sadurta viņas māte. Aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu tiek turēts sievietes civilvīrs, kurš nav meitenes bioloģiskais tēvs. Noziegums noticis sestdien ap plkst.13 kādā dzīvoklī Saldū, kur 1970.gadā dzimušu sievieti un viņas 2005.gadā dzimušo meitu, iespējams, sadūris 1980.gadā dzimis vīrietis - sievietes civilvīrs. No gūtajām traumām notikuma vietā mirusi sadurtā meitene, bet viņas māte smagā stāvoklī nogādāta slimnīcā. Pēc sākotnējās informācijas, ģimenē bija izcēlies sadzīves konflikts.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess, un notiek izmeklēšana, kuras laikā tiks noskaidroti precīzi notikušā apstākļi, tostarp vīrieša rīcības motīvi. Tāpat tiks veiktas vairākas ekspertīzes, arī psihiatriskā ekspertīze aizdomās turētajam vīrietim.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.