Siguldā par nelikumīgu šaujamieroču realizāciju aizturētas divas personas

Valsts policijas darbiniekiem pagājušajā nedēļā izdevies aizturēt divas personas par šaujamieroču glabāšanu un realizēšanu.

21.janvārī Siguldā, Ventas ielā policisti nelikumīgu šaujamieroču realizācijas brīdī aizturēja jau agrāk par zādzībām sodītu 1979.gadā dzimušu M. un 1979.gadā dzimušu L., nra.lv informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane Zobena.

Kratīšanas laikā pie aizturētajiem vīriešiem policijas darbinieki atrada un atsavināja 2 garstobru šaujamieročus. Aizturētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Policijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta 2.daļas "Par šaujamieroču un šaujamieroču munīcijas iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas", kas paredz sodu ar brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem vai ar arestu, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Policija turpina pirmstiesas izmeklēšana ar mērķi noskaidrot citus iespējamos noziedzīgos nodarījumus, ko izdarījušads minētās personas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.