Ukrainā aizturēts narkotiku kontrabandists no Latvijas

Ukrainā aizturēts narkotiku kontrabandists no Latvijas, kuram konfiscēts ievērojams daudzums narkotiku.

Ukrainas drošības dienesta operācijā aizturēts 35 gadus vecs Latvijas pilsonis un 39 gadus vecs Ukrainas pilsonis, kas nodarbojušies ar narkotiku kontrabandu no Baltijas uz Ukrainu. Pie aizturētajiem atrasti vairāk nekā 3,5 kilogrami amfetamīna 120 000 ASV dolāru (59 880 latu) vērtībā.

Narkotikas kontrabandisti Ukrainā ieveduši, izliekoties par tūristiem. Narkotikas slēptas dažādās slepenās vietās automašīnās. Viņu ukraiņu partneri narkotikas plānoja pārdot Kijevas un tās apkārtnes klubos un bāros.

Abiem aizturētajiem izvirzītas apsūdzības par narkotiku kontrabandu lielos apmēros un narkotiku glabāšanu ar nodomu tās realizēt.

Latvijā

Otrdien, 8.oktobrī, Ministru kabinetā tika skatīti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, Administratīvās atbildības likumā un Krimināllikumā. Rosinātie grozījumi minētajos likumos paredz no alkohola koncentrācijas pārbaudes procesa izslēgt iespēju personai subjektīvi bez jebkāda pamata atteikties no amatpersonas veiktās alkohola koncentrācijas pārbaudes vai nepiekrist tās rezultātiem, kā arī noteikt atbildību par atteikšanos no amatpersonas prasītās pārbaudes veikšanas.