Cēsīs nodedzis tirdzniecības centrs "Globuss" [video]

Pagājušajā naktī Cēsīs plašs ugunsgrēks nopostījis tirdzniecības centru "Globuss" Raiņa ielā, - izdedzis ir viss lielveikals 2400 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā vēl strādā ugunsdzēsēji.

Atklātas liesmas lielveikala ēkā parādījušās plkst.2.54. Pašlaik speciālisti vēl apkopo informāciju par to, cikos nostrādājusi signalizācija, cikos lielveikala telpās pazudusi elektrība, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Cēsu iecirkņa priekšnieks Jānis Goba.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Cēsu daļā, degšana sākusies no jumta un pēc tam aizdegušās arī veikalā esošās preces.

Pašlaik notikuma vietā vēl strādā ugunsdzēsēji, paredzams, ka viņi strādās līdz pat pēcpusdienai, lai pārliecinātos, ka gruzdēšana veikala telpās neturpinās.

Kā pastāstīja Goba, no Rīgas ieradīsies speciālisti, kuri skaidros ugunsgrēka cēloņus, taču pašlaik notikuma vietā vēl strādā ugunsdzēsēji.

Lielveikals "Globuss" atrodas Cēsīs, Raiņa ielā 26/28, un pašlaik satiksme šajā ielas posmā ir slēgta. Iedzīvotājus negadījums nav apdraudējis, jo blakus nav dzīvojamo māju vai sabiedriskas nozīmes ēku.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inese Veisa, izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst.2.57 un ugunsgrēks joprojām nav likvidēts. Ugunsgrēks tika lokalizēts ap plkst.5.30.

Kad ugunsdzēsēji atbraukuši uz notikuma vietu, tirdzniecības centrs jau bija viss liesmās, un dzēšanas darbu laikā iebrucis tā jumts.

Iespējamie ugunsgrēka izcelšanās iemesli var būt uzsprādzis apkures katls, taču tas vēl nav apstiprināts, un oficiālie ugunsnelaimes cēloņi tiks skaidroti izmeklēšanā.

Lielveikalā "Globuss" atradās arī veikals "Supernetto". Kā aģentūru LETA informēja SIA "Rimi Latvia" Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamentā, "Supernetto" veikals, iekārtas un preces ir apdrošinātas, zaudējumu apjomus sāks aprēķināt pēc ugunsnelaimes novēršanas.

Ugunsgrēkā cilvēki nav cietuši. Veikala kolektīvā strādāja 13 darbinieki. Daļai darbs tiks piedāvāts otrā Cēsu "Supernetto" veikalā, daļai Valmierā un citās pilsētās.

[Izmantots Simonas Kārkliņas filmētais videomateriāls draugiem.lv]

Svarīgākais