Jelgavā neapdomīga jaunekļa dēļ bojā iet zirgs

© Jelgavniekiem.lv

Sociālā tīkla facebook lietotāji šokēti par portāla jelgavniekiem.lv ziņu, kurā vēstīts – svētdien kāda jaunieša neapdomīgās braukšanas rezultātā bojā aizgājis zirgs.

Jelgavniekiem.lv publicējis informāciju, ka svētdienas pēcpusdienā Jelgavā, uz dzelzceļa tilta noticis negadījums – automašīna «Audi» ieskrēja zirga pajūgā, kā rezultātā cietis zirgs, kuru dēļ gūtajām traumām nācies iemidzināt.

Policija vēl skaidros, kā negadījums noticis, taču sākotnējā informācija liecina, ka automašīna, mainot braukšanas joslas, ieskrējusi ratu aizmugurējā daļā. Pēc inerces rati uztriekušies zirgam, kurš nobijies, paklupis un salauzis kāju.

Zirga īpašnieks stāsta, ka jaunietis uz tilta uzbraucis lielā ātrumā un vēlējies pajūgu apdzīt pa pretējo braukšanas joslu, bet ieraudzījis, ka tur pretī nāk mašīna. Lai izvairīto no frontālas sadursmes, viņš strauji mainījis virzienu un ietriecies  ratos. Trieciena rezultātā rati palēkušies teju metra augstumā un uztriekušies virsū zirgam, to savainojot, taču šokā dzīvnieks vēl kādu brīdi turpinājis skriet. Saimnieks vēl cerējis, ka zirgu izdosies glābt, taču vetārstu konsīlijs pēc ilgas spriešanas tomēr pieņēmis lēmumu, ka vienīgā izeja ir dzīvnieka iemidzināšana.

Pēc portāla Jelgavniekiem.lv rīcībā esošās informācijas pie automašīnas stūres atradies 18 gadus vecs jauneklis, kurš tikai pirms dažām nedēļām nokārtojis autovadītāja tiesības, tomēr šajā laikā jau paspējis iedzīvoties vairākos sodos par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu.

Jāpiezīmē, ka šis gadījums izsaucis šoku sociālo tīklu lietotājos, kuri pauž atklātu nosodījumu par neapdomīgā jaunieša rīcību un tās izraisītajam sekām.

Svarīgākais