Mežā dzīvojušajiem cilvēkiem piedāvāts pagaidu miteklis Ogrē

Ikšķiles novada teritorijā mežā dzīvojušajai sievietei un viņas dēlam Ogres novada pašvaldība piedāvājusi pagaidu dzīvesvietu.

Kā pastāstīja Javoišs, 60 gadus vecajai sievietei un viņas 34 gadus vecajam dēlam piedāvāta istabiņa dienesta viesnīcas telpās, bet šonedēļ dome lems par to, kā rīkoties turpmāk.

Domes pārstāvis aģentūrai LETA norādīja, ka šī sieviete un trīs viņas dēli dzīvojuši Ogrē, Celtnieku ielā, taču no dzīvokļa "izlikti" parāda dēļ. Parāds līdz brīdim, kad ģimenei dzīvoklis bija jāatstāj, bija vairāk nekā 1000 latu apmērā.

Ģimene pārcēlās uz dzīvi netālu esošajā dārza būdā, taču tā esot nodegusi, un, pēc sievietes stāstītā, no 2008. gada augusta viņa pārcēlusies uz dzīvi mežā.

Mežā viņa dzīvojusi ar dēlu un vēl kādu vīrieti, un tagad visām trim personām piešķirta istabiņa, jo cilvēkus šādā laikā uz ielas nevar atstāt, skaidroja Javoišs.

Viņš gan pauda izbrīnu par to, kā četri toreiz darbspējīgi cilvēki varējuši "iedzīvoties" tādā parādā. Turklāt pēc tam, kad dzīvoklis ticis apskatīts pēc īrnieku izvākšanās, tur nebija vairs ne vannas, ne tualetes poda. Bija palikušas vien četras sienas un durvis, kuras arī turējušās vien uz vienām eņģēm, atminas Javoišs.

Sievietei neesot pat pases, tāpēc patlaban arī tiek domāts par dokumentu kārtošanu. Ģimenei arī tiek stāstīts par to, kur var saņemt palīdzību, piemēram, dabūt siltu ēdienu.

Kā ziņots, Zemgales reģionālā televīzija "Spektrs" iepriekš informēja, ka Ogres novadā mežā no zariem un brezenta celtā teltī jau trīs gadus dzīvo kāda 60 gadus veca sieviete un viņas dēls. Sieviete parāda dēļ esot izlikta no dzīvokļa, pēc tam vairākus gadus kopā ar dēlu mitusi kādā dārza mājiņā, taču tā nodegusi.

Latvijā

Nupat piedzīvotie rekordlielie plūdi Polijā, Austrijā un citās valstīs pavēra neticamas postījumu ainas. Pēdējā laikā pieredzētais dabas stihiju biežums Eiropā, tostarp Latvijā, mudina cilvēkus vairāk domāt par to, kā finansiāli nodrošināties pret neparedzētiem zaudējumiem. Ja pirms 10 gadiem reti kurš iedzīvotājs Latvijā satraucās par vētras radītiem bojājumiem savam īpašumam, tad tagad katrs trešais norāda, ka bažījas par iespējamiem postījumiem, ko var nodarīt dažādas dabas stihijas.

Svarīgākais