Maijā iztiesās krimināllietu par avāriju, kurā cieta Godmanis

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 11.maijā plkst.10.30 iecerējusi izskatīt krimināllietu par 2008.gada vasarā galvaspilsētas centrā, pie Esplanādes, notikušo ceļu satiksmes negadījumu, kurā cieta toreizējais Ministru prezidents, tagadējais Eiropas Savienības Parlamenta deputāts Ivars Godmanis (LPP/LC).

Lai gan krimināllietas iztiesāšanu bija plānots sākt jau 2009.gada 2.decembrī, todien uz tiesu neieradās aizstāve vienam no apsūdzētajiem, bez tam neatnāca arī cietušie un liecinieki, tādēļ sēde tika atlikta, aģentūrai LETA pastāstīja Centra rajona tiesas priekšsēdētājas palīgs Kaspars Sadauskis.

Jau ziņots, ka apsūdzības šajā lietā uzrādītas abu avārijā iesaistīto automašīnu šoferiem - gan maršruta mikroautobusa vadītājam Dzintaram Sproģim, gan premjera dienesta spēkrata stūresvīram Aigaram Čaunānam, liecina tiesu informatīvajā sistēmā pieejamā informācija.

Viņi apsūdzēti pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums, iepriekš informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks.

Minētais likuma pants kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Rīgas Autotransporta prokuratūra Centra rajona tiesai lietu nodeva jau pērn februārī, taču drīz pēc tam tiesnesis Andis Celms pieņēma lēmumu nosūtīt lietu amatā augstākam prokuroram trūkumu novēršanai, liecina Latvijas Tiesu portālā pieejamā informācija.

Par cietušajiem šajā lietā atzīts Godmanis un viņa toreizējais biroja vadītājs, tagadējais Rīgas pašvaldības izpilddirektors Juris Radzevičs.

Jau ziņots, ka Godmanis 2008.gada 18.jūnijā avārijā Rīgas centrā guva galvas traumu - deniņu kaula plīsumu un galvas smadzeņu satricinājumu.

Pēc avārijas no aculieciniekiem tika saņemtas pretrunīgas ziņas par to, vai premjera auto negadījuma brīdī bija ieslēgtas bākugunis un skaņas signāls, taču dienesta pārbaudē secināts, ka šīs ierīces esot bijušas ieslēgtas. Pēc negadījuma tomēr tika mainīta premjera konvojēšanas kārtība, un pirms Ministru prezidenta auto tagad brauc trafareta policijas automašīna ar ieslēgtu skaņas un gaismas signālu.

Latvijā

Rīgas Starptautiskais kino festivāls ("Riga IFF"), kas norisināsies no 17.oktobra līdz 27.oktobrīm, savā 11.sezonā paplašina klātienes seansu ģeogrāfiju un piedāvā filmu izlasi Rotko muzejā Daugavpilī, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāvji.

Svarīgākais