Rīgā noslepkavota pusaudze; slepkava ņirgājies par upuri

© f64

Piecpadsmit gadus vecās meitenes slepkavība izdarīta īpaši nežēlīgi un slepkava par meiteni ņirgājies, liecina policijas sniegtā informācija par aizvadītājās brīvdienās notikušu slepkavību.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs šodien informēja, ka nogalinātā ir meitene no Skultes, Pierīgā. Uz noslepkavotās ķermeņa ir gan žņaugšanas, gan sišanas pēdas, gan bojājumi dzimumorgānos. „Pašlaik mēs nezinām, vai varmāka ņirgājās par meiteni, kamēr viņa vēl bija dzīva, vai pēc viņas nāves,” atzina A. Sozinovs. Taču viens ir skaidrs – slepkavība izdarīta īpaši nežēlīgi.

Meitene pazuda naktī uz sestdienu, bet meitenes līķis atrasts svētdien un to atraduši meitenes paziņas, kas meiteni meklējuši pēc viņas pazušanas. Pateicoties ātram policijas darbam gandrīz uzreiz pēc nozieguma atrasts arī aizdomās turētais – 17 gadus vecs vīrietis no Skultes. Īsi pirms divpadsmitiem tiesa arī devusi atļauju aizdomās turētajam piemērot apcietinājumu. „Abi nāk no Skultes, bijuši iepriekš pazīstami, kontaktējušies sociālajos tīklos,” stāsta Kriminālpolicijas priekšnieks. Abi divi arī bijuši policijas redzeslokā. Izmeklēšanas gaitā jau konstatēts, ka abi jaunieši iepriekšējā vakarā lietojuši alkoholu, taču, kāpēc jaunietis savu paziņu nogalinājis, versijas pašlaik ir dažādas. No policijas sniegtās informācijas, izriet, ka arī aizdomās turētais sniedz dažādas versijas, kāpēc tā noticis. Pēc noslepkavošanas viņš centies slēpt nozieguma pēdas un centās paslēpt meitenes līķi. Tas bija iemests boksos un apbērts ar būvgružiem.

Kriminālprocess ierosināts pēc panta, kas paredz sodu no 10 līdz 20 gadiem brīvības atņemšanu, vai mūža ieslodzījumu.

Svarīgākais