LATVIJAS VĪRIEŠIEM: Vai jūs varat aizstāvēt savus bērnus un valsti no pedofiliem?

© facebook,

Jau ziņots, ka Latvijas sabiedrību satraukušas ziņas par neticami maigajiem sodiem, kurus Liepājas tiesa pirmdien piespriedusi diviem pedofiliem. Lai protestētu pret šo netaisnību jau izziņots pikets un nu arī kustība „Neesi vienaldzīgs, esi atbildīgs” nākusi klajā ar emocionālu uzsaukumu Latvijas vīriešiem.

Kustības „Neesi vienaldzīgs, esi atbildīgs” pārstāvji sociālajā tīklā facebook ievietojuši ierakstu, ar kura palīdzību cer sasniegt tieši Latvijas vīriešus.

„Latvijas vīriešiem! Mēs varam desmitiem tūkstoši aizbraukt uz Liepāju iedzert un ietusēt pludmales Summer Sound festivālā. Bet vai mēs varam tikpat kuplā skaitā apvienoties, lai aizstāvētu mūsu valsts bērnus? Kamēr sēdēsim internetā un šausmināsimies par netaisnīgo sodu Liepājas pedofiliem, nekas nemainīsies. Mums beidzot jāpārvar savs slinkums, jāiziet no savas komforta zonas un negribēšanas iesaistīties. Ja mēs varam apvienoties tikai hokejā vai tusiņā pie alus kausa, bet nevaram apvienoties visu savas valsts bērnu aizsardzībā, mēs neesam cienīgi sevi saukt par diženiem vai vareniem,” raksta kustības pārstāvji. Tāpat viņi uzsver to, ka tieši vīriešiem vajadzētu iestāties pret šo bērnam nodarīto netaisnību.

„Tas ir mūsu valsts vīriešu uzdevums - aizsargāt savu valsti un vispirms aizsargāt savas valsts bērnus! Aizsargāt katru dienu savā personīgajā dzīvē un aizsargāt ar iesaistīšanos acīmredzamu netaisnību novēršanā valsts dzīvē kopumā! Mēs esam tik dižena valsts, cik diženi izturamies pret bērniem, saviem, kaimiņu, latviešu un krievu, visiem! Ko šobrīd varam darīt - 2015. gada 17. jūlijā piebiedroties Liepājā organizētajam piketam, piedalīties protesta akcijā bērnu tiesību aizsardzības lomas stiprināšanai un visa veida sodu politikas tūlītējai sakārtošanai bērnu labā! Mēs varam pieprasīt un panākt tūlītējas izmaiņas, nepieļaujot birokrātisku vainīgo un atbildīgo meklēšanu gadiem. Bet to panākt mēs varam tikai kopā un iesaistoties!” akcentē ieraksta autori.

Liepājas tiesa kādu tēvu un dēlu par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo pirmdien sodījusi ar piespiedu darbu. Notiesātie  noziedzīgās darbības veikuši ilgstošā laika periodā - no 2009.gada līdz 2014.gada 27.februārim. Kad nekrietnās izdarības pret bērnu sākās, meitenītei bija tikai pieci gadi, turklāt 48 gadus vecais Jevgēņijs bija tuvs viņas radinieks.

Tiesa abus pedofilus sodījusi ar piespiedu darbu un probācijas uzraudzību. Tāpat abiem solidāri jāatmaksā valstij cietušajai izmaksātā kompensācija 1120 eiro.

Šis maigais sods izsaucis sabiedrības sašutumu un pēc kāda Liepājas iedzīvotāja iniciatīvas piektdien, 17. jūlijā no plkst.11.30 līdz 13.30 Republikas ielā 14, pie Liepājas tiesas nama norisināsies pikets, pret šo nesamērīgi maigo sodu abiem notiesātajiem pedofiliem.