Aizdomās par naudas izspiešanu aiztur Saknīša darījumu partneri un vēl trīs personas

© f64

Valsts policijas (VP) Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki trešdien, 20.janvārī aizdomās par 20 000 latu izspiešanu aizturējuši četrus vīriešu, viņu vidū arī kādu skandalozā nekustamo īpašumu tirgotāja Gata Saknīša darījumu partneri, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

VP Preses un sabiedrisko attiecību birojā aģentūrai LETA apstiprināja, ka aizdomās par naudas izspiešanu organizētā grupā aizturēti četri, agrāk par smagiem un sevišķi smagiem līdzīga rakstura noziegumiem tiesāti, noziedzīgajās aprindās labi pazīstami vīrieši - 1959.gadā dzimušais O., 1964.gadā dzimušais V., 1959.gadā dzimušais E. un 1965.gadā dzimušais M.

Aizturēšanas operācija norisinājusies divās vietās - Rīgā un Baltezerā, un tajā piedalījusies arī pretterorisma vienība "Omega".

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka viens no aizturētajiem ir Oto Galsons, kuram bijuši kopīgi darījumi un uzņēmums ar Saknīti. Galsons 2003.gadā ticis iekļauts arī Latvijas lielāko privāto zemes īpašnieku sarakstā, kura līderis tolaik bija Saknītis.

Cits aizturētais - Valdis Berķis - ir 2005.gadā nogalinātā, par naudas piesavināšanos tiesātā Vjačeslava Goilo atraitnes Marutas vadītās biedrības "Resursu centrs "Durvis"" dibinātājs. Šī biedrība nodarbojoties ar ieslodzīto izglītošanu.

Abi pārējie aizturētie ir Elmārs Lipše un Māris Freimanis.

Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 183.panta 2.daļas, kas paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Rīt, 22.janvārī tiesa lems par drošības līdzekli aizturētajiem.

ONAP turpina pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu aizturēto saistību ar cietiem noziegumiem, kā arī citas ar šo izspiešanas gadījumu saistītās personas.