Arakam noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētajam Valsts policijas (VP) Kriminālistikas pārvaldes priekšniekam Uģim Arakam noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis - noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Plašāk par procesu un Krimināllikuma pantiem, pēc kuriem Araks tiek turēts aizdomās, viņa aizstāvis Aivo Leimanis nekomentēja, norādot, ka patlaban notiek izmeklēšana un lietā savāktie pierādījumi ir izmeklēšanas noslēpums. Tomēr viņš piebilda, ka saistībā ar šo kriminālprocesu ir noticis "nenoliedzams pārpratums".

Jau ziņots, ka KNAB sācis kriminālprocesu pret Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokuroru, Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes amatpersonu un kādu privātpersonu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgām darbībām ar fiziskas personas datiem un kukuļa pieprasīšanas mēģinājumu no kādas privātpersonas par lēmuma par aresta uzlikšanu mantai atcelšanu.

LETA jau vēstīja, ka KNAB aizturējis Araku un Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurora pienākumu izpildītāju Vilni Ulmi.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis ir izdevis pavēli par Araka atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas. Tāpat aizturēta kāda amatpersona. Aizturēšana notikusi par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgām darbībām ar fiziskas personas datiem un kukuļa pieprasīšanas mēģinājumu no kādas privātpersonas par lēmuma par aresta uzlikšanu mantai atcelšanu.

Savukārt kriminālprocesā iesaistīto prokuroru Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ir atstādinājis no amata līdz krimināltiesisko attiecību noregulējumam kriminālprocesā.

Svarīgākais