ŠOKS: Jaunieši notriec stirniņu un ņirgājās par līķi

© twitter; ekrānšāviņš

Kāda šokēta twitter lietotāja dalījusies ar ne mazāk šokējošu attēlu – bariņš latviešu jauniešu, šķietami nonāvējuši graciozu meža iemītnieci un publicējuši attēlus ar dzīvnieka ķermeni.

Attēlā redzams jauns puisis un trīs jaunkundzes, kuras cenšas eleganti pozēt, mašīna ar izdauzītu priekšējo lukturi un nonāvēts dzīvnieks. Attēls vēl papildināts ar bildes autoru un viņu draugu parakstiem, kuros viņi sauc nonāvēto dzīvnieku par cepeti un min, ka viņai bijis jādodas prom no ceļa, kad viņa dzirdējusi, ka „rajons” braucot.

Lieki teikt, ka šis attēls satriecis sociālo tīklu lietotājus un kāda twitter lietotāja pat dalījusies ar šo attēlu un papildinājusi to ar informāciju, ka vēlas visus informēt par šo jaunieti.

Dzīvnieku aizsardzības biedrības „Dzīvnieku draugs” pārstāve par šo situāciju teic – tas ir  neētiski. „Ir acīmredzams, ka cilvēciskuma un morāli ētisko vērtību izpratne šiem jauniešiem diemžēl jūtami pieklibo. Attiecībā uz tīri juridisko pusi -  notriektais ir medījamais dzīvnieks, tāpēc par to bija obligāti jāziņo,” situāciju komentē organizācijas Dzīvnieku draugs pārstāve Laura Karnīte
 


Arī Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis norāda, ka galvenais priekšnoteikums ir laicīgi informēt policiju. „Ja jaunieši, pēc dzīvnieka notriekšanas ir sazinājušies ar policiju, tad pašā faktā, ka viņi ar mirušo dzīvnieku uzņēmuši attēlu nav nekā pretlikumīga. Atgādinu, ka katra situācija tiek vērtēta individuāli,” bilst T. Sadovskis.
 

Atgādinām: ja gadījies notriekt meža zvēru un tas ir miris, primāri jānovāc dzīvnieka līķis no ceļa vai jānorobežo vieta ap ķermeni un tad jāsazinās ar policiju.

 

Svarīgākais