Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

BRĪDINĀJUMS: Sācies VOLVO lukturu zādzību "bums"

© Scanpix

Maijā salīdzinājumā ar aprīli par 52 % pieaudzis auto vandalisma gadījumu skaits. Palielinājies gan auto lukturu un spoguļu zādzību, gan arī dažādu virsbūves bojājumu skaits. Pēdējo nedēļu laikā zagļi īpaši ir iekārojuši Volvo automašīnu lukturus – no kopējā nozagto auto lukturu skaita to īpatsvars ir 80 %, liecina If Apdrošināšana apkopotā informācija.

“Pēdējo nedēļu laikā no KASKO klientiem esam saņēmuši vēl nebijušu daudzumu atlīdzību pieteikumu par Volvo lukturu zādzībām. Visbiežāk bez auto lukturiem palikuši Volvo XC90, XC70, XC60 un S80 modeļi, ” informē If Apdrošināšana Transporta atlīdzību grupas vadītājs Pāvels Valainis.

Vairākos gadījumos līdz ar lukturu zādzību ir sabojāta arī auto virsbūve un izsisti logi.

Pieteiktie zaudējumi ir aprēķināti 840 līdz 4600 eiro apmērā. Dārgākā atlīdzība šobrīd pieteikta par 2013. gada Volvo XC60 sabojāšanu, kad, mēģinot nozagt lukturus, ir pamatīgi sabojāta visa auto virsbūves priekšējā daļa.

Zādzības galvenokārt notikušas pa nakti Rīgas centrā, Kurzemes rajonā un Latgales priekšpilsētā, kā arī Jelgavā.

“Nepilna gada laikā šis ir jau trešais auto lukturu zādzību vilnis. Varam secināt, ka martā zagļi intensīvi zaguši automašīnu Volkswagen Touareg, bet pagājušā gada oktobrī – Porsche Cayenne lukturus. Vidējā atlīdzība par jaunu lukturu nomaiņu šiem modeļiem svārstās no 900 līdz 3000 eiro atkarībā no automašīnai nodarīto bojājumu apmēra. Auto īpašniekiem jāatceras, ka viena efektīvākajām aizsardzības metodēm pret auto detaļu zādzībām ir to marķēšana. Pavisam nesen policija informēja, ka ir notverts auto lukturu zaglis. Ja lukturi būtu marķēti, īpašnieks tos būtu atguvis,” atgādina Pāvels Valainis.