Zem vilciena atrod tūkstošiem kontrabandas cigarešu

© F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelikumīgi ievest Latvijā 50 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām, informē VID.

Trešdien, 2015.gada 3.jūnijā, Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena fizisko kontroli, VID muitas amatpersonas atklāja, ka vairāku vagonu konstrukcijās ir noslēptas melnā polietilēna plēvē iepakotas kastes. Tās bija piestiprinātas vagonu rāmja apakšā, izmantojot magnētus.

Atverot kastes, tika konstatēts, ka tajās atrodas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Zem vagoniem bija noslēpti kopumā desmit iepakojumi ar kontrabandas cigaretēm.

Kontroles rezultātā tika izņemti 50 000 gabalu "NZ" markas cigarešu.

Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu 2015.gada 3.jūnijā ir uzsākta lietvedība administratīvajā pārkāpumu lietā saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu.

 

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais