Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Atklāj šokējošu informāciju par notverto pedofilu

© valsts policija

Vīrietis, kurš šo pirmdien aizturēts, izrādās ar šādiem noziegumiem nodarbojas jau vairākus gadus, ziņo raidījums „Bez tabu”.

Pedofils, jau labu laiku pirms pirmdienas aresta, par mēģinājumiem pavedināt nepilngadīgus zēnus un meitenes, bijis policijas redzeslokā.

Izrādās, 2012. gadā vīrietis par šādām darbībām jau bijis sodīts divas reizes un pēc „Bez tabu” komandas veiktā eksperimenta, kura laikā  „Bez tabu” komanda uzdevās par 13. gadīgu zēnu, kurš būtu gatavs stāties dzimumkontaktos ar pedofilu, vīrietis tika sodīts ar trīs mēnešu cietumsodu.

Pirmdien policija šo pašu pedofilu aizturēja ceturto reizi.

„Mēs vārdus un uzvārdus neminam, bet varu atklāt to, ka vīrietis, par šiem pašiem noziegumiem tiesāts trīs reizes un ir pamats uzskatīt, ka visa viņa dzīve grozās ap nepilngadīgu personu pavedināšana, turklāt iepriekšējie sodi viņu nekādi nav ietekmējuši,” ziņo Valsts policijas kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš.

J. Lazdiņš arī norāda – ja iepriekšējās reizes necik tālāk par mēģinājumiem aizdomās turamais nav ticis, tad šobrīd jau ir citādi un policijai ir pierādījumi, ka vīrietis varētu būt stājies dzimumsakaros ar 15 gadus vecu meiteni, kā arī trīs citiem bērniem - 13 un 14 gadus vecām meitenēm, kā arī 8 gadus vecus zēnu.