Agrāk tiesāts vīrietis, piedraudot ar nazi, aplaupa sievieti ar gadu vecu bērnu

Pirmdien, 18.janvārī, ap plkst.19 Riebiņu novadā kādās lauku mājās ienāca kāds nepazīstams vīrietis un, piedraudot ar nazi, aplaupīja saimnieci, kura mājās atradās kopā ar gadu vecu bērnu.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīga pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne aģentūru LETA informēja, ka likumpārkāpējs nolaupījis sievietei naudu - 25 latus, vērtslietas un mobilos telefonus. Ejot projām, noziedznieks piedraudējis cietušajai, lai neiedomājas par notikušo ziņot policijai.

Policija par notikušo informēta ap plkst.21.30, kad mājās no darba atgriezies cietušās vīrs. Par laupīšanas faktu tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta 2.daļas.

Operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā naktī uz 19.janvāri Preiļos pie kādas spēļu zāles aizdomās par minētās laupīšanas izdarīšanu policijas darbinieki aizturēja kādu 1983.gadā dzimušu agrāk par zādzībām un laupīšanām četras reizes tiesātu Līvānu novada iedzīvotāju, kurš tikai 2009.gada novembrī bija atbrīvojies no ieslodzījuma.

Pie aizturētā tika atrasta un izņemta arī daļa nolaupīto mantu.

Svarīgākais