Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jēkabpilī izsauc taksometru un to nolaupa

© F64

Ceturtdienas vakarā ap plkst. 22.00 Jēkabpilī Aldaunas ielā 1982. gadā dzimušajai taksometra vadītājai, piedraudot ar nazi, tika nolaupīts viņas “Opel Zafira” markas taksometrs.

Laupītājs iepriekš bija izsaucis taksometru pa tālruni un aptuveni divas stundas viņš tika vizināts pa Jēkabpili, dažādām adresēm. Tad laupītājs piedraudot ar nazi, atņēma taksometra vadītājai atslēgas un lika apsēsties blakussēdētāja krēslā. Laupītājam uzsākot kustību ar automašīnu, taksometra vadītāja no braucošas mašīnas paguva izlēkt, vēsta bdaugava.lv
 
Tajā pat naktī laupītājs tika aizturēts Ilūkstes novada teritorijā, kur  ar nolaupīto mašīnu bija avarējis. Pašreiz laupītājs ir ievietots VP ZRP Jēkabpils iecirkņa policijas izolatorā. Uzsākts kriminālprocess par laupīšanu pēc KL 176.p.1.d., kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.
Laupītājs – Jēkabpils pilsētas iedzīvotājs, dzimis 1980. gadā, vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā. Agrāk 6 reizes tiesāts, no ieslodzījuma vietas atbrīvots šogad janvārī. Iepriekšējās reizes tiesāts par zādzību, laupīšanu, smagu miesas bojājumu nodarīšanu un nelikumīgām darbībām ar narkotiskajām vielām. Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīts vai aizturētais vīrietis nav saistīts citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā.
 
Avots: bdaugava.lv