Pirms nepilna mēneša no cietuma atbrīvojušies narkomāni atkal pieķerti jaunā noziegumā

Policija aizturējusi tikai pirms trim nedēļām no cietuma atbrīvotus divus narkomānus, kuri atkal nostājušies uz noziedzības ceļa, nozogot kādai sievietei rokassomiņu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, 16.janvāra vakarā pie kādas izklaides vietas Ilūkstes ielā izcēlies konflikts starp divām sievietēm. No kāda bāra pagalmā iznākušas divas sievietes un viens vīrietis, bet ķildošanās notikusi tieši starp daiļā dzimuma pārstāvēm, līdz vārdu pārmaiņa izvērsusies kautiņā. Garām gājuši divi vīrieši, kuri sākuši vērot notiekošo, un sieviete, kurai opozīcijā bija otra sieviete un vīrietis, palūgusi svešiniekiem pieskatīt viņas somiņu, kura bija novietota uz sievietes automašīnas.

Pēc tam, kad kautiņš bija beidzies, sieviete pamanīja, ka nav nedz viņas somiņas, nedz arī skatītāju. Viņa devusies mājās, bet pēc dažām stundām policijas patruļa pamanīja pa ielu pārvietojamies divus aizdomīgus vīriešus un nolēma viņus pārbaudīt. Pie vīriešiem tika atrasta sievietes rokassomiņa, kurā atradās arī cietušās dokumenti. Tika noskaidrots, ka somiņa ir nozagta, tādēļ vīrieši tika aizturēti.

Aizturētie ir iepriekš sodīti 1975. un 1982.gadā dzimuši vīrieši. Viņi abi ir narkomāni, turklāt arī aizturēšanas brīdī atradās narkotisko vielu iespaidā.

Policija aicina atsaukties notikušā aculieciniekus, kā arī, iespējams, vēl citas cietušās personas, zvanot Ķengaraga policijas iecirknim pa tālruni 67803100, 67803123 vai 112.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais