Robežsargi aiztur 500 litrus kontrabandas degvielas

Veicot robežas apsekošanu izņemts 500 litri valstī nelikumīgi ievestās degvielas un aizturēti divi Latvijas valsts piederīgie.

1988. un 1975.gadā dzimušie vīrieši personu grupā nelikumīgi pārvietoja kontrabandas dīzeļdegvielu ar vilcienu no Krievijas.

15.janvārī Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes amatpersonas ar helikopteri veicot Ludzas pārvaldes robežuzraudzības rajona apsekošanu un dzelzceļa Rīga - Maskava patrulēšanu, apmēram viena kilometra attālumā no dzelzceļa stacijas ''Istalsna'', pamanīja vienu no personu grupas locekļiem, kurš tobrīd savā automašīnā Nissan Terrano iekrāva zilas krāsas tvertni, iespējams ar degvielu.

Pamanot helikopteri, iespējamais likumpārkāpējs iekāpa mašīnā un lielā ātrumā devās Ludzas pilsētas virzienā. Izmantojot Valsts robežsardzes helikopteru, kā arī iesaistot Aviācijas pārvaldes Apsardzes un speciālo uzdevumu vienību ar automašīnu, uzsākta Nissan Terrano vajāšana. Tutānu ciematā robežsargiem automašīnu izdevās apturēt, bet tās apskates laikā tika konstatēta vien tukša degvielas tvertne, palīgierīces degvielas tvertņu iekraušanai vilcienā un stipra degvielas smaka automašīnas salonā.

Turpinot apkārtnes apsekošanu robežsargi pamanīja mikroautobusu Ford Transit, kurš apstājās 200 metri attālāk. Pārbaudot automašīnu, tās salonā tika konstatētas 12 degvielas tvertnes un izņemts 500 litri dīzeļdegvielas. Abu automašīnu vadītāji aizturēti.

Aizturētie vīrieši, automašīnas un izņemtā degviela nodoti Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa amatpersonām.

Latvijā

Otrdien, 8.oktobrī, Ministru kabinetā tika skatīti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, Administratīvās atbildības likumā un Krimināllikumā. Rosinātie grozījumi minētajos likumos paredz no alkohola koncentrācijas pārbaudes procesa izslēgt iespēju personai subjektīvi bez jebkāda pamata atteikties no amatpersonas veiktās alkohola koncentrācijas pārbaudes vai nepiekrist tās rezultātiem, kā arī noteikt atbildību par atteikšanos no amatpersonas prasītās pārbaudes veikšanas.