Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Meitenes piekauj skolas biedru

Valsts policija ziņo par vairākiem vardarbības uzliesmojumiem pusaudžu vidū, kas aizvadītajās dienās notikuši Vidzemē. Nedēļas sākumā Cesvainē trīs meitenes uzbrukušas savam skolas biedram, nodarot miesas bojājumus.

Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma stāsta, ka konfliktā iesaistītie pusaudži ir 14 un 16 gadus veci. Atbilstoši jaunākajām vardarbības tendencēm citi skolas biedri konfliktu filmējuši, taču notikušajā nav iejaukušies. Madonas rajona VP Kārtības policijas biroja 2. nodaļas inspektors Gatis Kušķis stāsta, ka par notikušo ierosināta krimināllieta. Cik smagi savainots puisis, vēl nav zināms, tomēr ir pamatotas aizdomas, ka tās nav pāris skrambiņas.

"Iesniegumu rakstīja skola, ar puiša mammu vēl neesam sazinājušies. Viņa dzīvo ārpus Cesvaines un pagaidām uz telefona zvaniem neatbild. To, kurš vainīgs un kāpēc konflikts sācies, noskaidrosim izmeklēšanā," stāsta inspektors.

D. Jukāma norāda, ka pāragri kādu notiesāt nebūtu vēlams, jo, iespējams, konfliktam ir senākas saknes. Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa direktore Iluta Vilnīte stāsta, ka zēnu sūdzības par vardarbību no meiteņu puses ir atsevišķi gadījumi, tiem nav masveida rakstura. "Ja kaujas meitenes, vardarbība ir krietni smagāka nekā gadījumos, ja kaujas zēni. Viņi nodarbojas ar sportu, palīdz vecākiem rakt zemi un tādējādi izlādē savu agresiju. Meitenes pārsvarā ciešas un spriedzi glabā sevī, tāpēc mēdz norauties," saka speciāliste.

Cits negadījums, ar vieglākām sekām, noticis Smiltenē. Pēc āra rotaļām kādam 13 gadus vecam zēnam bijusi nepieciešama medicīniskā palīdzība. Viņam ar ledus gabalu pa galvu iesitis kāds gadu jaunāks puika. Arī par šo gadījumu rakstīts iesniegums policijā. Valkas rajona VP pārvaldes priekšnieks Vadims Žīgurs stāsta, ka nelaime, visticamāk, notikusi nejauši, rotaļājoties, nevis kā mērķtiecīga vardarbība.

"Dzīvībai bīstamu traumu puisim nav, visticamāk, smadzeņu satricinājums. Nedz lūzumi, nedz citi miesas bojājumi viņam nav konstatēti, tomēr iesniegumu izskatīsim un lietu izmeklēsim," sola V. Žīgurs.