Ugunsdzēsēji glābj bez uzraudzības atstātus bērnus

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki pirmajā skolas dienā izglābuši trīs bērnus, kuri bija atstāti bez uzraudzības.

Vienā gadījumā meitenīte bija jānoceļ no koka, kur pati bija uzrāpusies un netika lejā, bet divos gadījumos – jāatver durvis, kur bērni bija atstāti vieni bez uzraudzības. Šoreiz visi gadījumi ir beigušies veiksmīgi, nra.lv norāda VUGD speciāliste Inga Vetere. Diemžēl kā liecina VUGD statistika, lielākā daļa traģēdiju, kad ugunsgrēkos bojā gājuši vai cietuši bērni, ir notikušas tikai tādēļ, ka bērni atstāti bez uzraudzības.

Otrdien ap pulksten trijiem dienā VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Kvēles ielā kokā uzrāpusies astoņus gadus jauna meitenīte, kura pati netiek lejā. Glābēji ar kāpņu palīdzību, apmēram no piecu metru augstuma, nocēla bērnu zemē. Pārsteidzoši ir tas, ka pēc bērnu teiktā, meitenīte kokā pavadījusi vairāk nekā stundu, bet pieaugušo tuvumā neatradās un arī glābējus izsauca bērni.

Savukārt Rīgā pulksten 22:38 tika saņemts izsaukums uz Rāznas ielu. Vecāki, pārnākot mājās, netika dzīvoklī, jo mājās bija atstāts astoņus gadus vecs bērns, kurš neatsaucās uz vecāku klauvēšanu pie durvīm. Bija nepieciešams atvērt durvis, lai pārliecinātos, ka ar bērnu nekas ļauns nav atgadījies. Glābēji dzīvoklī iekļuva pa logu un no iekšpuses atvēra durvis. Kā izrādījās, bērns bija atstāts dzīvoklī viens pats un tik cieši iemidzis, ka nedzirdēja klauvēšanu.

Rēzeknes ugunsdzēsēji ap pulksten četriem no rīta saņēma no policijas informāciju, ka Dārza ielā nepieciešams iekļūt kādā dzīvoklī. Šīs mājas iedzīvotāji rīta agrumā bija saklausījuši ilgstoši skaļi raudam bērnu un satraukušies, kas ar viņu noticis. Tā kā dzīvokļa durvis neviens nevēra vaļā, tādēļ ziņoja policijai. Glābēji atverot durvis, konstatēja, ka mājās viens pats ir atstāts četrus gadus vecs bērns, kurš pamodies un sācis raudāt. Policija palika notikuma vietā noskaidrot, kur ir bērna vecāki un kādēļ viņš atstāts bez uzraudzības.

VUGD aicina vecākus rūpēties par saviem bērniem un neatstāt vienus bez uzraudzības, jo lielākā daļa traģēdiju, kad ugunsgrēkos bojā gājuši vai cietuši bērni, ir notikušas tikai tādēļ, ka bērni nav bijuši pieskatīti. Tāpat aicina iedzīvotājus gadījumos, ja redzam, ka tiek apdraudēta bērna dzīvība vai veselība, nekavējoties zvanīt pa tālruni 112 un informēt operatīvos dienestus.

Svarīgākais