Policija aiztur neatlaidīgu mobilo telefonu zagli

Valsts policijas darbinieki Rīgā aizturējuši kādu zagli, kurš dažu dienu laikā pēc iepriekšējās aizturēšanas, būdams policijas uzraudzībā, paspējis izdarīt divas jaunas zādzības - nozagt mobilo tālruni mediķim no ārstniecības iestādes, kurā pats bijis ievietots, kā arī apzagt Latvijas Radio mājā atstātas cilvēku mantas.

Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, pagājušā gada 30.decembrī Centra iecirkņa policijas darbinieki aizdomās par zādzībām no birojiem aizturēja 1982.gadā dzimušu vīrieti. Policija bija plānojusi lūgt tiesu piemērot šai personai apcietinājumu, taču vīrietim strauji pasliktinājās veselības stāvoklis, jo iepriekš viņš bija guvis sejas kaula lūzumu.

Aizturētais tika nogādāts slimnīcā, kur viņš nolēma imitēt pašnāvības mēģinājumu. Pēc tās vīrietis nonāca Psihiatrijas un narkoloģijas centrā Tvaika ielā. Vēlāk, ierodoties policijā uz kontroli, likumsargi nolēma pārbaudīt vīrieša līdzpaņemtās mantas un atklāja, ka pie viņa atrodas svešs mobilais telefons. Izrādījās, ka aizturētais šo telefonu bija nozadzis kādam mediķim, atrodoties Psihiatrijas un narkoloģijas centrā.

Vakar tas pats vīrietis tika pieķerts Latvijas Radio ēkā, kur apsargs viņu pamanīja, slapstoties gar svešām mantām. Lai gan vīrietis dažas paņemtās mantas atdeva, tomēr no viena nozagta mobilā telefona paturēšanas viņš nespēja atturēties.

Kā norādīja Pildava, policija kā drošības līdzekli šim vīrietim lūgusi piemērot apcietinājumu, un rīt, 15.janvārī, par to lems tiesa.

Aizturētais ir agrāk sodīts, un no cietuma viņš iznācis vien pērn oktobrī.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.