Rīgas pašvaldības policistus apbalvos par kukuļa nepieņemšanu

© F64

Divus Rīgas Pašvaldības policijas darbiniekus prēmēs par kukuļošanas gadījuma apkarošanu, šodien nolēmuši Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti.

Par drošsirdīgu un profesionālu rīcību, glābjot Ķīšezerā slīkstošu vīrieti, diviem pašvaldības policijas kārtībniekiem-glābējiem piešķirs prēmijas. Savukārt Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes (OVDUP) inspektoru un kārtībnieku prēmēs par kukuļošanas gadījuma apkarošanu, nolēmusi komiteja.

Prēmijas 60% apmēra no darbinieku mēneša atalgojuma tiks izmaksātas no policijas budžeta līdzekļiem.

Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes kārtībnieki-glābēji, apsekojot Mežaparka atpūtas zonu, saņēma izsaukumu, ka Ķīšezera ledū ir ielūzis vīrietis. Ierodoties nelaimes vietā, policisti uzmeklēja slīkstošo vīrieti, kurš atradās 350 metru attālumā no krasta līnijas. Līdz brīdim, kamēr ieradās papildu spēki, policisti veica visu iespējamo, lai noturētu cietušo virs ūdens.

Divi citi pašvaldības policisti veicot darba pienākumus, konstatēja nelegālu tabakas izstrādājumu tirdzniecību - cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Lai likumsargi neuzsāktu lietvedību, pārkāpēji policistiem piedāvāja kukuli, taču viņi no piedāvājuma atteicās.

Abas personas aizturētas un nodotas Valsts policijai. Par kukuļošanas gadījumu sākts kriminālprocess, un kopumā izņemtas 6460 cigaretes.

 

Latvijā

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā, šodien tika atvērta bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas grāmata "Dzejas struktūras loģika un poētika latviešu dainās" angļu valodā, aģentūru LETA informēja Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtā. Grāmatu izdevusi izdevniecība "Pētergailis". Tās dizaina autors Ivo Grundulis, atbildīgā redaktore - Inguna Cepīte, redaktors - Kārlis Freibergs. Zinātniece, folkloras pētniece Vīķe-Freiberga savu 85 gadu jubileju atzīmēja, apgādā "Pētergailis" laižot klajā cikla "Trejādas saules" sējumu "Kosmoloģiskā saule" angļu valodā, lai ar latviešu dainām iepazīstinātu arī starptautisko auditoriju. Vīķe-Freiberga veikusi pētījumus par latviešu tautas dziesmu semiotiku, poētiku un struktūru. Šajā darbības posmā sagatavotas vai publicētas desmit grāmatas, ap 160 rakstu, monogrāfiju un grāmatu nodaļu, sniegtas vairāk nekā 250 runu un zinātniski referāti angļu, franču un latviešu valodā.