Apdrošinātāji: pieaug auto vandālisma skaits

10% no 2009. gadā apdrošināšanas kompānijas "If" reģistrētām KASKO atlīdzībām bijuši vandālisma gadījumi - saskrāpēts auto krāsojums, izsisti auto stikli, nozagts automašīnas aprīkojums. Auto vandālisma rekords novērots pērnā gada novembrī, kad 17% no "If" reģistrētām KASKO atlīdzībām bijuši vandālisma gadījumi.

Ik gadus ziemas mēnešos, kad dominē diennakts tumšais laiks, pieaug vandālisma gadījumu skaits, salīdzinot ar vasaras mēnešiem. Taču vandālisma gadījumu skaits pērnā gada novembrī, decembrī ir pieaudzis ievērojami vairāk kā parasti. Igaunijā vandālisma gadījumu "uzliesmojums" ticis novērots pērnā gada septembrī, kad sasniedza gandrīz 25% no visām KASKO atlīdzībām un tika traktētas kā mazo narkomānu darbs.

Kaspars Duburs, If Apdrošināšanas KASKO produkta vadītājs, skaidro: "Ziemas mēnešos agri satumst, dienas ir krēslainas, tādēļ zagļi un vandāļi var rīkoties daudz nepamanītāki. Pēdējā laikā novērojam, ka arī mazvērtīgas lietas - iepirkumu maisiņš ar pārtikas produktiem vai konfekšu kārba - var kļūt par auto uzlaušanas iemeslu. Tādēļ auto īpašniekiem ir vērts vairāk pārdomāt, kādās vietās tiek atstāts auto gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Protams, KASKO apdrošināšana sedz vandāļu radītos zaudējumus, taču nekompensējami ir personiskie pārdzīvojumi, negatīvās emocijas, zaudētie dokumenti, praktiskās dzīves sarežģījumi, turklāt ne visiem autoīpašniekiem šobrīd ir KASKO."

Svarīgākais