NETICAMI: Valsts policijai par noziegumiem ziņo "tvītojot"

© f64

Portāla nra.lv uzmanību pievērsis kāds, mūsuprāt, neparasts ieraksts. Proti, Valsts policijas twitter kontā ir izcelts ieraksts pie lapas informācijas: "Ja policijas palīdzība ir nepieciešama steidzami, tad zvaniet 110, nevis tvītojiet, jo neesam te 24/7" Lai noskaidrotu, vai tiešām ir cilvēki, kuri par bīstamiem noziegumiem iedomājas "čivināt” nevis steidzami zvanīt policijai, portāls nra.lv sazinājās ar Valsts Policijas (VP) pārstāvi.

VP sabiedrisko attiecību daļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis atzīst, ka tādi gadījumi tik tiešām ir bijuši. „Visbiežāk mums twitterī ziņo par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, kā arī par kādām satraucošām aktualitātēm uz ceļiem un tad mēs šo informāciju nododam attiecīgajās iestādēs. Tomēr ir bijuši arī nopietnāki gadījumi. Piemēram, reiz policijai twitterī tika ziņots par bērna kliedzieniem, kuri skanējuši no kaimiņu dzīvokļa. Šeit jāsaprot, ka policijas darbinieki neatrodas pie twitter konta 24/7 tādēļ, ja radusies steidzama situācija noteikti jāzvana 110,” uzsver T. Sadovskis.

Šobrīd VP savu twitter kontu veiksmīgi izmanto gan informācijas iegūšanai, gan izplatīšanai, tomēr, jāatceras, ka twitteris ir un paliek vien sociālais tīkls. „Ieraksts twitterī nevar kalpot kā iesniegums policijā,” nobeigumā atgādina T.Sadovskis.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais