Rīgas reģionā aizturēti jau septiņi šoferi-kukuļdevēji

© F64

Pirmdien 9.februārī ap pulksten 16:23 Rīgā, Aspazijas bulvārī Ceļu policijas darbinieki apturēja automašīnu “Renault”, kuras vadītājs novietoja automašīnu stāvvietā, kas paredzēta invalīdiem, bez invalīdu stāvvietu izmantošanas kartes. Lai izvairītos no administratīvā soda, 1961. gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam deva 15 eiro kukuli, informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde.

Savukārt otrdien 10.februārī ap pulksten 23:45 Rīgā, Lubānas un Andreja Saharaova ielas krustojumā Ceļu policijas darbinieki apturēja automašīnu “Ford Mondeo”, kuras vadītājs neievēroja ceļa zīmi un veica neatļautu kreiso pagriezienu. Lai izvairītos no administratīvā soda, 1961. gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam deva 20 eiro kukuli.

Par abiem gadījumiem policijā sākts kriminālprocess par kukuļdošanu.

Šogad Rīgas reģionā aizturēti jau septiņi autovadītāji pret kuriem sākti kriminālprocesi par kukuļa došanu ceļu policistam.

Policija atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pievērsīs pastiprinātu uzmanību ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī autovadītājiem, kas dod kukuļus. Kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta, kurā par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Svarīgākais