"Maxima" sūdzas policijā par publiskoto video no pārģērbšanās kabīnēm

Mazumtirdzniecības uzņēmums SIA "Maxima Latvija" jau tuvākajā laikā vērsīsies policijā ar iesniegumu, kurā lūgs izmeklēt, kurš un kā pretlikumīgi uzņēmis un nodevis atklātībai kadrus no novērošanas kamerām, kurās redzama pārģērbšanās veikala uzlaikošanas kabīnēs.

Kā aģentūru LETA informēja "Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš, šo gadījumu uzņēmums vērtē kā apzinātu kaitējumu ne tikai uzņēmumam, bet arī attiecībā pret uzlaikošanas kabīnēs nofilmētajiem cilvēkiem, jo veikalos uzstādītās kameras ir reģistrētas Datu aizsardzības valsts inspekcijā, kas arī regulāri pārbauda to darbu.

"Saskaņā ar likumu, ja kameru darbības laukā ir uzlaikošanas kabīnes, tad attēlā šajā vietā ir ieprogrammēts bloķētājs un tur saprotams attēls neparādās," skaidroja Andiņš.

Uzņēmuma iekšējās izmeklēšanas rezultātā attiecīgais atbildīgais apsardzes reģiona vadītājs par likuma prasību nenodrošināšanu esot jau atlaists no darba, un pašlaik "Maxima" cenšas noskaidrot, kā un kurš pārkāpis likumu un iekšējās kārtības noteikumus.

Andiņš izteica cerību, ka tiesībsargājošajām iestādēm izdosies noskaidrot un saukt pie atbildības vainīgās personas.

Svarīgākais