Izsaukuma laikā par sieviešu sišanu, policija atklāj "sazagtos labumus"

© Valsts policija

Pagājušo ceturtdien, 15. janvārī Rīgas Brasas iecirknis saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokli Lejas ielā, kur vīrietis sitis sievietēm.

Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidroja, ka kopīgas alkohola lietošanas laikā kādā dzīvoklī Lejas ielā starp 1986. gadā dzimušu vīrieti un divām sievietēm izcēlies konflikts, kas pāraudzis kautiņā. Policisti ieradās notikuma vietā un par notikušo sāka administratīvo lietvedību.

Policijas darbinieki dzīvoklī pamanīja aizdomīgi daudz dažādu mantu. Savukārt dzīvokļa iemītnieks nespēja izskaidrot to izcelsmi, tādēļ policistiem radās aizdomas, ka dzīvoklī atrastās mantas varētu būt saistītas ar kādām nesen veiktām zādzībām.

Atgriežoties iecirknī, policisti konstatēja, ka daļa dzīvoklī atrasto mantu janvāra sākumā tika nozagtas no kāda ofisa telpām Skolas ielā. Likumsargi devās atpakaļ uz dzīvokli, lai aizturētu zagli un atsavinātu zagtās mantas, tomēr dzīvokļa iemītnieks atteicās vērt vaļā durvis. Tādēļ sankcionētas kratīšanas laikā policisti sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljonu iekļuva dzīvoklī un atsavināja tajā esošās – zagtās mantas.

Policisti aizturēja 1986. gadā dzimušo vīrieti, kurš arī iepriekš trīs reizes tiesāts par zādzībām, iekļūstot telpās. Arī šobrīd ir uzsākts kriminālprocess par zādzību, iekļūstot telpās. Pagājušo piektdien aizturētajam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Policija pašreiz meklē atrasto mantu likumīgos īpašniekus- ja atpazīsti attēlā redzamās mantas kā savas, iespējams zvanīt uz tālruņa numuriem: 67030630, 67030653 vai 110.

Latvijā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšana Rīgā bija Krievijas specdienestu organizēta operācija, kuru uzraudzījis Krievijas militārā izlūkdienesta (GRU) virsnieks Vladimirs Ļipčenko, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga", atsaucoties uz bijušā "Jukos" līdzīpašnieka Mihaila Hodorkovska medija "Dosjē" interneta izdevumu "dossier.center".