Vīrietis alkohola reibumā iet pa dzelzceļa sliedēm un izraisa vilciena piespiedu apstāšanos

Valsts policijas Valmieras iecirknī reģistrēta informācija par 7.janvārī plkst.13.35 notikušu vilciena piespiedu apstāšanos, jo kāds vīrietis alkohola reibumā gājis pa dzelzceļa sliedēm.

Kā informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma, vilciena piespiedu apstāšanās notikusi Cēsu novada Drabešu pagastā uz dzelzceļa sliedēm Valka–Rīga 71.kilometrā.

Laimīgas sagadīšanās dēļ mašīnists laicīgi pamanījis, ka pa sliedēm kāds soļo. Uz trauksmes signāliem cilvēks nav reaģējis, un tikai brīdī, kad vilciens jau bijis cieši blakus, vīrietis beidzot pamanījis, kas notiek. Vilciens vīrieti nedaudz aizskāris, bet miesas bojājumus viņš nav guvis.

Noskaidrots, ka vientuļais gājējs bijis 1942.gadā dzimis Līgatnes pagasta iedzīvotājs un sliežu ceļu viņš bija izvēlējies, lai nokļūtu savā dzīvesvietā. Kad policija saņēma informāciju no mašīnista par gājēju, inspektoram viņu nācās meklēt, pārvarot tālus sniegotu mežu un pļavu masīvus.

Izrādījies, ka vīrietis pa ceļam lietojis arī alkoholu un bijis alkohola reibumā.

Par notikušo gājējam tiks sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 109.panta 5.daļas par iešanu pa sliežu ceļiem ārpus norādītajām vietām. Sods par šo pārkāpumu – brīdinājums vai naudas sods līdz pieciem latiem.

Svarīgākais