Aizdomās par taksometra vadītāja slepkavību aizturēti divi vīrieši

Aizdomās par kāda 52 gadus veca taksometra vadītāja slepkavību aizturēts kāds 27 gadus vecs vīrietis un 17 gadus vecs jaunietis, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava.

Pildava informēja, ka 4.janvārī pēc plkst.16 Centra rajona policijas iecirknī ieradās kāds vīrietis, kurš iesniedza iesniegumu par to, ka 3.janvārī viņa meitas vīrs, 1957.gadā dzimušais taksometra vadītājs, devies uz darbu un nav atgriezies mājās. Vīrietis norādīja, ka viņa meita ir devusies strādāt uz ārzemēm un viņas vīrs rūpējas par 11 gadus veco meitu.

Pazudušā taksometra vadītāja meklēšanā iesaistījās gan policija, gan viņa kolēģi. Tika noskaidrots, ka pazudušā vadītāja taksometrā 3.janvārī Vecrīgā iesēdās divi jaunieši, un taksometrs devās Pārdaugavas virzienā.

5.janvārī taksometru vadītāji ziņoja, ka pamanījuši pazudušo taksometru "Ford Crown Victoria" pie Akmens tilta. Nekavējoties tika izsaukta specvienība "Alfa", kas automašīnu atrada Pārdaugavā. Pazudušās automašīnas vadītājs atteicās klausīt policistu pavēlei apstāties, tādēļ tika uzsākta pakaļdzīšanās.

"Alfas" darbiniekiem, sadarbojoties ar taksometru vadītājiem, bēgļus izdevās apturēt Vienības gatvē. Sākotnēji izdevās aizturēt taksometrā braucošo 1982.gadā dzimušo vīrieti, bet 1992.gadā dzimušais jaunietis aizbēga.

Jaunietis vēlāk tika atrasts un aizturēts Altonovas ielā kāda nama bēniņos, kur viņš slēpās starp sienām. Aizturētie nogādāti policijas iecirknī, kur viņi sākuma apgalvoja, ka automašīnu atraduši. Pēc tam aizturētie atzina, ka Pārdaugavā piekāvuši taksometra vadītāju, un ar automašīnu aizveduši uz Jaunolaines mežu.

Pārbaudot aizdomās turēto norādīto vietu, tika atrasts taksometra vadītāja līķis. Tiek veikta ekspertīze, kurā paredzēts noskaidrot viņa nāves iemeslus.

Kā noskaidroja policisti, aizturētais, 1982.gadā dzimušais vīrietis agrāk nav bijis sodīts. Viņš ir Daugavpils iedzīvotājs, kurš agrāk Rīgā strādāja celtniecībā.

Savukārt jaunietis ir no Jelgavas. Viņš ir bijis aizturēts par zādzību, bet nav ticis tiesāts.

Vecākais no aizturētajiem bija alkohola reibumā, bet jaunākais narkotisko vielu reibumā.

Kā sacīja Pildava, meklēšanā un aizturēšanā bija iesaistīti liels skaits Valsts un Pašvaldības policijas darbinieku, kā arī nogalinātā taksometra vadītāja kolēģi.

Policijas darbinieki pārbauda aizturēto saistību ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Sāts kriminālprocess pēc krimināllikuma 117.panta par slepkavību.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.