Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par zādzību no "Nordic Partners" biroja aizturēts advokāta Miķelsona paziņa

© f64

Vasarā notikusi dokumentu un datoru zādzība no saldumu ražotāju "Laima" un "Staburadze" toreizējā īpašnieka "Nordic Partners" biroja Vecrīgā. Aizdomās par šo noziegumu policija aizturējusi četras personas, tostarp arī advokātam Mārcim Miķelsonam labi pazīstamo Mārtiņu Mēteli, šovakar vēsta telekompānijas TV3 raidījums "Nekā personīga".

Kā ziņots, Miķelsona pārstāvētā ārzonas kompānija "Menard Port LLC" ilgstoši konfliktē ar apzagtā biroja īpašniekiem.

Ielaušanās uzņēmuma "Nordic Partners" birojā Rīgā, Audēju ielā 8, notikusi naktī uz 17.augstu, kad Rīgā svinēti pilsētas svētki. Signalizācija ēkā uz īsu brīdi bijusi bloķēta. Zagļi telpās iekļuvuši caur jumta logu. Uzlaužot vairākas durvis, tie devušies uz uzņēmuma vadītāja kabinetu, kur paņēmuši datoru un dokumentus.

Par ielaušanos uzņēmuma darbinieki uzzinājuši pirmdien, kad ieradušies birojā. Tomēr 1.septembrī policijai aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu izdevies aizturēt četras personas, pie kurām atrasta arī daļa no nozagtajām mantām.

Kā vēsta "Nekā personīga", viens no aizturētajiem ir Mārtiņš Mētelis. Viņam un viņa ģimenei ir gan draudzīgas, gan darījumu attiecības ar advokāta Miķelsona ģimenes locekļiem. Mārtiņa Mēteļa tēvs Meinards Mētelis ir Kuldīgā pazīstams uzņēmējs un bijušais domes deputāts. Viņš darbojies kā advokāta Mārča Miķelsona tēva Agņa Miķelsona pārstāvis uzņēmumā "Kuldīgas IP", kam pieder bijušā kokapstrādes uzņēmuma "Vulkāns" zemes gabals.

Meinards Mētelis noliedz, ka viņa dēls būtu iesaistīts zādzībā. Tēvs uzskata, ka Mārtiņu tur apcietinājumā tikai tādēļ, lai izspiestu atzīšanos, ka zādzību pasūtījuši apzagto oponenti.

Advokāts Mārcis Miķelsons patlaban neatrodas Latvijā. Rakstiski viņš raidījumam "Nekā personīga" paudis viedokli, ka zādzību birojā inscenējuši paši "Laimas" un "Staburadzes" īpašnieki, lai slēptu pierādījumus par izvairīšanos no nodokļu nomaksas. "Jā, pazīstu Mēteļa kungu kā izcili godīgu cilvēku un nešaubos, ka viņš nav iesaistīts nekādos likuma pārkāpumos," raidījumam sacījis advokāts Miķelsons.

Kā ziņots, maijā ar tiesas lēmumu tika apķīlāti "Laimas" un "Staburadzes" konti, tā faktiski paralizējot uzņēmuma darbību. To bija panākusi ārzonas kompānija "Menard Port LLC", kuru pārstāv advokāts Miķelsons. "Menard Port LLC" bija sākusi tiesāšanos ar citiem "Laimas" un "Staburadzes" īpašniekam "Nordic Partners" piederošajiem uzņēmumiem.

Līdz šim puses tiesās ir iesniegušas virkni savstarpēju prasību, uz kurām pamatojoties, ir sākti procesi gan finanšu, gan kriminālpolicijā.