Policija notver bandītus, kuri ķīlā parādam paņem riepas un trimeri

© F64

Novembra beigās Olaines iecirknī vērsās kāds vīrietis, kurš pastāstīja, ka ieradies mājās un pamanījis, ka pazudušas vairākas vērtīgas lietas.

Noskaidrojot lietas apstākļus, policisti uzzināja, ka vīrietis dzīvo Babītē kopā ar savu dēlu, kurš no kādas paziņas aizņēmies aptuveni 700 eiro. Cenšoties atgūt aizlienēto naudu, pie cietušā dēla ieradušies trīs vīrieši. Viņi atgrūda mājokļa durvis un nozaga automašīnas vasaras un ziemas riepas, automašīnas diskus, kā arī trimeri, norādot, ka paņemtās mantas kalpos kā ķīla par aizdoto naudu.

Noskaidrojot aizdomās turamās personas, policisti aizturēja 1989., 1992. un 1990. gadā dzimušus vīriešus. Šobrīd policija ir atguvusi daļu no nozagtajām mantām un drīzumā tās nonāks to likumīgā saimnieka rokās.

Pret vīriešiem ir sākti kriminālprocesi par nelikumīgu iekļūšanu mājoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu, kā arī par zādzību.

Latvijā

Applūduši ceļi, pa kuriem var pārvietoties ar laivām, pazemes garāžas, pilnas ar ūdeni un noslīkušiem auto, Kāpu ielas iedzīvotāji zvana uz domi un teic: vēl centimetrs, un ūdens nāks iekšā mājā. Uz ēku jumtiem uzkritušas milzu priedes, salaužot spāres. Tas notika 29. jūlijā. Kādas mācības atnesa vētra? Taču arī bez tās Jūrmalā gana daudz risināmo jautājumu. Par to – saruna ar Jūrmalas domes priekšsēdētāju Ritu Sproģi (ZZS).

Svarīgākais