Robežsargi konfiscē kontranbanas cigaretes vairāk kā sešu tūkstošu latu vērtībā

© Valsts Robežsardze

Aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas 7 cigarešu nelikumīgas pārvadāšanas gadījumus, kopumā izņemot 141 180 cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām aptuveni 6 750 latu vērtībā.

Zīmīgāko gadījumu konstatēja Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas dienesta amatpersonas, kad naktī no 4. un 5.janvāri sadarbībā ar Šķilbēnu robežapsardzības nodaļas robežsargiem, apsekojot pierobežas joslu, konstatēja trīs personu pēdas robežas virzienā un atpakaļ. Tika apsekota arī valsts robežai pieguļošā teritorija un apmēram 300 metri no valsts robežas uz diviem automašīnu motora pārsegiem, iepakotas melnas krāsas plastikāta maisos, robežsargi konstatēja 14 kastes ar cigaretēm. Turpinot vajāšanu pa atstātajām pēdām, apmēram 1 200 m tālāk uz meža ceļa tika aizturētas trīs personas, kuras cigaretes iepriekš bija nelikumīgi pārvietojušas pāri valsts robežai.

Kopumā izņemtas 140 000 cigaretes „More” ar Krievijas Federācijas akcīzes markām aptuveni 6 700 latu vērtībā.

Pret aizturētajiem vīriešiem, Latvijas valsts piederīgajiem uzsākts kriminālprocess par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību glabāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu Latvijas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Krimināllikuma 191.panta otrajā daļā par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu līdz divsimt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kriminālprocesa materiāli, aizturētās personas un izņemtās cigaretes nodoti pēc piekritības Valsts policijas Latgales rajona pārvaldes Balvu iecirkņa amatpersonām.

Latvijā

Aizsardzības ministrijas AM parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalība sestdien notikušajā Palestīnas civiliedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā jāvērtē aizsardzības ministram Andrim Sprūdam (P), uzskata valdošās politiskās koalīcijas partneri no "Jaunās vienotības" (JV) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Svarīgākais