Vairums automašīnu tiek zagtas no Pierīgas jaunajām apdzīvotajām vietām

© Scanpix

Vairums automašīnu tiek zagtas no Pierīgas jaunajām apdzīvotajām vietām, piemēram, Mārupes, Babītes, Piņķiem, Baložiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja sekošanas un radiomeklēšanas sistēmu uzņēmuma "Guard Systems Latvija" izpilddirektors Tore Paulsens.

Automašīnas tiek aizvilktas no zādzības vietas, lai netraucēti varētu atbloķēt to pretaizdzīšanas sistēmas. Ļoti bieži novēroti atkārtoti zādzību mēģinājumi, norādīja uzņēmuma pārstāvis.

Pēdējā gada laikā dārgo automašīnu zādzību skaits nav pieaudzis, taču ir palielinājušies krāpšanas gadījumi nomas auto un apdrošināšanas jomā, sacīja Paulsens.

2009.gadā mainījies zagto automašīnu modeļu spektrs, norādīja Paulsens. Iepriekš bieži zagtajiem "BMW X5" pievienojušās "Honda CR-V", "Toyota Land Cruiser" un "Lexus" automašīnas. Tās galvenokārt tiek zagtas pārdošanai Krievijā un Kazahstānā, kā arī vietējā tirgus nodrošināšanai ar rezerves daļām.

Izmantojot "Guard Systems Latvija" izsekošanas sistēmas, pēdējo gadu laikā Latvijā izsekotas, atrastas un atdotas īpašniekiem 26 nozagtās automašīnas, četras no tām atrastas ārpus Latvijas, informēja uzņēmuma pārdošanas vadītājs Arturs Skroderis.

Pēdējā no tām - "BMW 730", kas 4.janvārī tika nozagta Mārupē, - izsekota un atrasta Lietuvas pilsētā Paņevežā. "Guard Systems" izsekoja auto zādzības maršrutu un atrada to Paņevežā publiskā stāvlaukumā tikai dažas stundas pēc zādzības veikšanas, skaidro Skroderis. Automašīnas atgūšanā tika iesaistītas arī Latvijas un Lietuvas kriminālpolicijas struktūrvienības.

"Guard Systems Latvija" strādā kopš 2006.gada un ir Norvēģijas koncerna "Guard Systems ASA" meitas uzņēmums.