Kārsavas novadā likvidē vērienīgu kandžas ražotni

© policijas foto

Veicot operatīvus pret nelegālā alkohola apriti vērstus pasākumus, Ludzas policijas iecirkņa darbinieki Kārsavas novadā atklājuši un likvidējuši vērienīgu kandžas ražotni.

Kā informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne, veicot izmeklēšanu agrāk sāktajā kriminālprocesā un realizējot operatīvo informāciju, policijas darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes darbiniekiem veica sankcionētu kratīšanu kādā privātmājā Salnavas pagastā.Kratīšanas rezultātā privātajā sektorā tika atklāta apjomīga pašbrūvētas dziras izgatavošanas vieta, izņemta pusotra tonna brāgas, 30 litri kandžas, kā arī divas alkohola izgatavošanai nepieciešamās iekārtas. Gatavā produkcija bija paredzēta tālākai realizācijai tuvākās apkārtnes "točkās".

Tāpat kratīšanas gaitā policisti uzgāja šķūnītī izveidoto pazemes bunkuru, kurš bija aprīkots ar kanalizāciju un elektrību. Pēc policistu domām, šī pazemes būve bija paredzēta slēptai alkohola pagatavošanai.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pret kādu 1976.gadā dzimušu vīrieti.

Jāpiebilst, ka līdzīga šī vīrieša nelikumīgā alkohola ražotne šā gada augustā tika atklāta un likvidēta Kārsavā.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais