Emburgā policisti nāvējoši sašauj vīrieti

2.janvārī Zemgales reģiona policijas pārvaldes (ZRP) Operatīvās vadības nodaļā pulksten 18:45 tika saņemta informācija par to, ka Ozolnieku novadā, Sidrabenes pagastā, Emburgā, kādā mājā notiek konflikts, un viens no viesiem – 1955.gadā dzimušais E. draud nošaut klātesošos ar ierocim līdzīgu priekšmetu.

Ierodoties notikumu vietā, policijas darbinieki noskaidroja, ka pie sievietes, kura dzimusi 1936.gadā bija atnācis ciemos viņas kaimiņš – 1955.gadā dzimušais E, kurš ar ierocim līdzīgu priekšmetu draudēja viņu nošaut. Pēc informācijas saņemšanas policijas darbinieki devās uz pilsoņa E. dzīvesvietu.

Pie durvīm pienāca vīrietis, kurš nevēlējās policijas darbiniekus ielaist dzīvoklī un teica, lai viņi iet prom, pretējā gadījumā viņš sāks šaut uz policijas darbiniekiem un uz visiem, kuri mēģinās atvērt dzīvokļa durvis. Kad policijas darbinieki iekļuva personas E. dzīvoklī, viņš turpināja izteikt policijas darbiniekiem draudus, pavēršot pret viņiem ierocim līdzīgu priekšmetu. Lai novērstu esošos draudus cilvēku dzīvībai un veselībai, policijas darbinieki bija spiesti veikt vairākus mērķtiecīgus šāvienus, kā rezultātā persona E. no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā. Notikuma vietā izņemts: šaujamierocim līdzīgs priekšmets un patronas.

Uzsākts kriminālprocess par draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagu miesas bojājumu, kas tiks pārsūtīts uz VP Iekšējo drošības biroju (IDB) turpmākai izmeklēšanai un paralēli tiks veikta dienesta pārbaude par ieroča pielietošanas likumību.

Svarīgākais