Jaungada brīvdienās Latvijā aizturēti 63 autovadītāji alkohola reibumā

Aizvadītajās Jaungada brīvdienās Latvijā aizturēti 63 autovadītāji alkohola, viens - narkotisko vielu reibumā, - šorīt intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Kopumā Latvijā reģistrēti 128 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 28 cilvēki.

Pēc Zivtiņa teiktā, visvairāk pārkāpēju bijis Rīgā un Rīgas reģionā, kur aizturēta trešā daļa - 20 - no kopējā aizturēto iereibušo autovadītāju skaita. Aptuveni puse brīvdienās reģistrēto satiksmes negadījumu notikuši Rīgā.

Zivtiņš situāciju kopumā vērtēja atzinīgi, "avāriju ir mazāk, toties tās ir smagākas". Kā galvenos satiksmes negadījumu iemeslus viņš minēja ātruma neatbilstību ceļa apstākļiem un to, ka autovadītāji un pasažieri rauc nepiesprādzējušies.

"Ceļu dienestus ceļu netīrīšanā vainot nevar, - ir ziema, un uzturēt ceļus vasaras apstākļu līmenī nav iespējams," sacīja Zivtiņš un piebilda, ka rūpīgi tiks analizēti visi šie satiksmes negadījumi.

Pēc Zivtiņa teiktā, aizvadītajās brīvdienās Ceļu policijas darbinieki vairāk uzmanības pievērsa iereibušajiem autovadītājiem, par pārējiem pārkāpumiem vairāk izteikti brīdinājumi vai veikts skaidrošanas darbs.

Kopumā situāciju uz Latvijas ceļiem Zivtiņš vērtē kā apmierinošu, - samazinās autovadītāju skaits narkotisko vielu reibumā, uz ceļiem vidēji par 14% samazinājies autobraucēju skaits, negadījumu skaits samazinājies par 50% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Svarīgākais