Divi jaunieši aukstasinīgi nošāvuši vīrieti un sadedzinājuši līķi

© f64

Valsts policijas Kriminālpolicijas darbinieki septembra beigās par 40 gadus veca vīrieša slepkavību aizturējuši divus jauniešus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ance Rozīte.

Policija norāda, ka nolūkā slēpt nozieguma pēdas jaunieši vīrieša mirstīgās atliekas sadedzinājuši.

Sākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos.

Kā pastāstīja Rozīte, 4.septembrī ap plkst.19.25 policija saņēma informāciju par Ķekavas novada Krogsilā uz meža ceļa degošu automašīnu. Uz notikuma vietu izbrauca Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki un Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki, un pēc ugunsgrēka likvidēšanas policisti automašīnā atrada cilvēka mirstīgās atliekas.

Izmeklēšanā likumsargi noskaidroja, ka pirms automašīnas aizdedzināšanas vīrietis ir nošauts, bet pēc tam pēdu slēpšanas nolūkā mašīna aizdedzināta. Tāpat izmeklēšanā noskaidrots, ka bojā gājusī persona ir 1974.gadā dzimis vīrietis.

Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, Kriminālpolicijas darbinieki noskaidroja iespējamos vainīgos. Septembra beigās aizdomās par slepkavības izdarīšanu policijas darbinieki aizturēja divus jaunus vīriešus.

Aizturētie ir 1994.gadā un 1995.gadā dzimuši jaunieši, kuri agrāk nav tiesāti. Aizturēšanas brīdī pret vīriešiem policijā jau sākti vairāki kriminālprocesi par zādzībām no automašīnām. Vīrieši savu vainu pastrādātajā noziegumā atzina.

Kā norādīja Rozīte, iespējamais nozieguma motīvs bijusi mantkārība, jo jaunieši nogalinātajam vīrietim bija nozaguši divus mobilos tālruņus un 2100 eiro.

Pret jauniešiem sākts kriminālprocess par slepkavību personu grupā, ja pēc tās izdarīta līķa apgānīšana. Par šādu noziegumu paredzēts sods ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

1.oktobrī tiesa aizturētajiem piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Svarīgākais