Valkas pagastā aiztur automašīnu ar cigaretēm

Vakar, 29.decembrī, pulksten 20:05 Valkas pagastā autoceļa Valka - Vireši sestajā kilometrā ceļu policijas ekipāža apturēja automašīnu Peugeot partner ar Igaunijas valsts numura zīmēm, informē Vidzemes reģiona PP vecākā inspektore Dace Jukāma.

Mašīnā atradās divi Igaunijas pilsoņi.

Veicot auto apskati, konstatēts, ka tajā atrodas arī 340 bloki (68 000 cigarešu) cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Kā pastāstīja Valkas iecirkņa priekšnieks Vadims Žīgurs, visticamāk, cigaretes vestas realizācijai uz Igauniju. Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta 2. daļas „Par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) un realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai tā izdarīta lielā apmērā".

Par to paredzēts sods - brīvības atņemšanu uz laiku līdz trīs gadiem vai piespiedu darbs vai naudas sodu līdz 100 minimālajām mēnešalgām. Nelikumīgi pārvadātās cigaretes izņemtas.

Turpinot darbu pie policijas rīcībā esošās informācijas par nelegālām alkohola un tabakas izstrādājumu tirdzniecības vietām, vakar Valkā, Raiņa ielā, kādā dzīvoklī konstatēts, ka 1927. gadā dzimusi dzīvokļa saimniece glabā un pārdod cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Sieviete jau iepriekš sodīta par šīm nelegālajām darbībām, bet, kā atzīst V.Žīgurs, lai arī vairākkārt sodīta, viņa atkal atsākusi šo nelikumīgo rūpalu. Dzīvoklī izņemtas 516 paciņas cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Latvijā

Otrdien, 8.oktobrī, Ministru kabinetā tika skatīti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, Administratīvās atbildības likumā un Krimināllikumā. Rosinātie grozījumi minētajos likumos paredz no alkohola koncentrācijas pārbaudes procesa izslēgt iespēju personai subjektīvi bez jebkāda pamata atteikties no amatpersonas veiktās alkohola koncentrācijas pārbaudes vai nepiekrist tās rezultātiem, kā arī noteikt atbildību par atteikšanos no amatpersonas prasītās pārbaudes veikšanas.