Aptur nelegālu cigarešu pārvadātāju un izplatītāju grupu

© Scanpix

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas 2014.gada 4.septembrī, veicot operatīvo pasākumu kopumu, atklāja personu grupu, kura aptuveni no 2013.gada decembra veica nelegālas izcelsmes cigarešu nelikumīgu glabāšanu, pārvadāšanu un realizēšanu lielā apmērā Rīgas rajonā.

 4.septembrī, Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonas, veicot operatīvās informācijas pārbaudi par kādas personu grupas ilgstoši veiktiem noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar nelegālu cigarešu pārvietošanu un realizēšanu, vienā no Rīgas rajonā esošiem garāžu kooperatīviem konstatēja, ka vienā no garāžām tiek nelikumīgi uzglabāti 80 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, garāžu kooperatīva teritorijā tika aizturēts 1963.gadā dzimis Latvijas pilsonis, bet vēlāk pie kāda Rīgas tirdzniecības centra tika aizturēts vēl viens grupas dalībnieks - 1974.gadā dzimis Latvijas pilsonis. Veicot kratīšanas divās viņiem piederošās automašīnās un vienas personas dzīvesvietā, tika atrastas vēl 70 960 cigaretes "NZ Gold" un "Winston" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Pēc izmeklēšanas darbību veikšanas abām aizturētajām personām tika piemērots drošības līdzeklis - policijas uzraudzība un papildus aizliegums izbraukt no valsts.

Plašāka informācija izmeklēšanas interesēs šobrīd netiek sniegta.

Kopumā kriminālprocesa ietvaros tika veiktas trīs kratīšanas, izņemtas 150 960 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām un aizturētas divas personas - Latvijas Republikas pilsoņi, kuriem vēlāk piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

 Par minēto faktu  ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 191.panta otrās daļas, par muitošanai pakļauto preču-cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām, glabāšanu un pārvadāšanu ar mērķi to realizēt Latvijas Republikas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, kas tika izdarīts personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Svarīgākais