Gulbenes novadā suns pie koka nomērdēts pēc saimnieces lūguma

24.decembra rītā Gulbenes novada Druvienas pagastā, netālu no ceļa Druviena-Lizums, atrasta mirusi pie koka piesieta piecus gadus veca kucīte, kas piederējusi kādam 1977.gadā dzimušam vīrietim un viņa sievai. Policija izmeklēšanā noskaidrojusi, ka sieviete diviem pagasta jauniešiem lūgusi suni "aizvākt".

Kā informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma, dzīvnieku nomirušu atradusi kaimiņiene, kura piemājas mežā sniegā ievērojusi pēdas.

Aizdomās par šī nežēlīgā nodarījuma izdarīšanu tiek turēti divi jaunieši - 1992. un 1998.gadā dzimuši Druvienas pagasta iedzīvotāji, kuri iepriekš par krimināla rakstura pārkāpumiem policijas redzeslokā nav bijuši.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka sunīti "aizvākt" jauniešiem lūgusi pati suņa saimniece, sakot, ka suns viņai esot noriebies. Sieviete to izdarījusi, būdama alkohola reibumā. Jaunieši nenoliedz, ka suni situši.

Visticamāk, dzīvnieks ir nevis nosalis, bet nosmacis īsajā siksnā, kas apsieta ap kaklu. Iesaistītās personas savu vainu nenoliedz.

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 230.panta par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kuras rezultātā tie gājuši bojā. Sods par šo nodarījumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz 80 minimālajām mēnešalgām.

Kā informē Jukāma, šāda un līdzīga informācija, kad nežēlīgi tiek noslepkavoti saimniekiem par nastu kļuvuši mājdzīvnieki, policijā tiek reģistrēta reti - iecirkņa teritorijā ne biežāk kā vienu divas reizes gadā. Ir pamats uzskatīt, ka iedzīvotāji no dzīvniekiem nežēlīgā veidā atbrīvojas daudz biežāk.

Policija atgādina, ka situācijās, kad dzīvnieks kļuvis par nastu, ir daudz humānāki veidi, kā no tā atbrīvoties - dzīvnieku ir iespēja gan ievietot dzīvnieku patversmē, gan iemidzināt.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais