Zilupes autoostā aizturēti pieci nelegālie ieceļotāji no Vjetnamas

© Scanpix

Zilupes autoostā robežsargi aizturējuši piecus Vjetnamas pilsoņus bez personu apliecinošiem dokumentiem, kas Latvijā nelegāli ieradušies no Maskavas, informē Valsts robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Lai noskaidrotu apstākļus, ieceļojušie četri vīrieši un sieviete tika nogādāta Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā. Robežsardze sākusi tālākas procesuālās darbības.

8.augustā Pāternieku robežkontroles punktā Latvijā ieceļojošs Baltkrievijas pilsonis nav varējis pamatot savu ieceļošanas mērķi. Persona vēlējusies ieceļot kā tūrists, taču nevarēja uzrādīt viesnīcas rezervāciju, kā arī uzturēšanās laikā nepieciešamos iztikas līdzekļus. Līdz ar to robežsargi noformējuši ieceļošanas atteikumu, un ārzemnieks nosūtīts atpakaļ uz Baltkrieviju.

Vēl Kārsavas dzelzceļa robežkontroles punktā robežsargi notvēruši kādu no Krievijas Latvijā iebraucošu 1958.gadā dzimušais Latvijas valsts piederīgo, kas ir policijas meklēšanā. Persona tika aizturēta un nodota policijas darbiniekiem.

Robežsargi fiksējuši arī pierobežas joslas un pierobežas režīma pārkāpums Šķaunē, Dagdas novadā. Tur tiesībsargājošās institūcijas darbinieki notvēruši četrus Latvijas pilsoņus, kuri uzturējās pierobežas joslā bez caurlaides. Kāds vietējais iedzīvotājs informēja robežsargus, ka pie daudzdzīvokļu mājas piebraukusi automašīna ar nezināmām personām.

Personas paskaidroja, ka atbraukušas no Tukuma, lai tirgotu mākslīgās ādas virsjakas. Personām tika noformēti administratīvie protokoli par uzturēšanos pierobežas joslā bez speciālām atļaujām un par tirgošanos neatļautā vietā.

Kopumā aizvadītās darba nedēļas noslēgumā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē fiksēja 53 likumpārkāpumus. Valsts iekšienē ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumus pārkāpuši septiņi ārzemnieki - trīs Krievijas, dvi Igaunijas un divi Lietuvas pilsoņi. Savukārt transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā pārkāpumi bijuši astoņām personām - vienam Krievijas, vienam Latvijas, trim Baltkrievijas, vienam Polijas, vienam Ungārijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais