Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Kopš likuma grozījumiem aizturētas 37 personas par "spaisa" tirgošanu

© F64

Kopš 9.aprīļa, kad stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par jauno psihoaktīvo vielu realizēšanu, Valsts policija ir sākusi 33 kriminālprocesus, ziņo Valsts policija.

Kopumā aizturētas 37 personas, kuras glabājušas, pārvadājušas vai iegādājušās jaunās psihoaktīvās vielas realizēšanas nolūkā vai nodarbojušās ar to realizēšanu.

Pēc Krimināllikuma izmaiņu spēkā stāšanās Valsts policijai pavērās iespējas uzsākt aktīvāku cīņu pret jauno psihoaktīvo vielu tirgotājiem. Šobrīd agrākās jauno psihoaktīvo vielu tirdzniecības vietas savu darbību ir pārtraukušas, līdz ar to šo vielu izplatīšana pašlaik notiek līdzīgi kā pārējo narkotiku tirdzniecība - slēptā veidā.

Četru mēnešu laikā policija ir aizturējusi kopumā 37 personas. Visu aizturēto personu darbībās ir izdevies konstatēt un pierādīt nolūku realizēt jaunās psihoaktīvās vielas. Šajā laika posmā izņemti kopumā 1323 iepakojumi jeb aptuveni 385 grami augu maisījumu.

Šobrīd uzmanība tiek pievērsta arī šo vielu iespējamai tirdzniecībai interneta vidē. Ņemot vērā, ka lielākā daļa interneta vietņu, kuros piedāvāts iegādāties, iespējams, aizliegtās vielas, ir reģistrētas ārzemēs, izmeklēšanas process ir sarežģīts un ilgstošs.