Rugāju novadā nolaupa mašīnu un sievieti

© f64

Rugāju novadā kāds jauns vīrietis draudēja ar ierocim līdzīgu priekšmetu un nodarīja miesas bojājumus vecākai kundzei, pēc tam nolaupīja viņas automašīnu un piespieda braukt līdzi. Policija, Siguldas novadā atradusi nolaupīto auto un aizturējusi aizdomās turamo, šodien lemj par apcietinājuma piemērošanu aizturētajam.

Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne informēja, ka pirmdien, 4.augustā, agri no rīta Rugāju novada Rugāju pagastā vietējais iedzīvotājs ar nolūku iegūt automašīnu ieradās kādā lauku viensētā un, piedraudot ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu un pielietojot fizisku spēku pret 65 gadus vecu saimnieci, pieprasīja viņas automašīnu un lika arī sievietei braukt viņam līdzi, pēc kā aizbrauca kopā ar viņu nezināmā virzienā.

Gulbenes novadā sievietei izdevās no ļaundara atbrīvoties, bet pats noziedznieks turpināja ceļu nezināmā virzienā. Cietusī par notikušo ziņoja policijai. Viņai bija nodarīti miesas bojājumi un nepieciešama mediķu palīdzība.

Pēc informācijas saņemšanas par notikušo policijā nekavējoties tika sākts kriminālprocess un noziedznieka meklēšana.

Sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes darbiniekiem un Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa darbiniekiem tika veikti vērienīgi meklēšanas un operatīvie pasākumi, kuru rezultātā tajā pašā dienā Siguldas novadā policisti atrada nolaupīto automašīnu, bet vēlāk tika notverts arī aizdomās turamais, 1991.gadā dzimis vīrietis, kurš tika ievietots īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Savu vainu izdarītajā noziegumā vīrietis atzīst. Jau agrāk viņš bija nonācis policijas redzeslokā.

Šodien tiesa aizturētajam lemj par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu.

VP par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta 1.daļas - par laupīšanu un pēc 152.panta 2.daļas - par nelikumīgu brīvības atņemšanu. Policija turpina izmeklēšanu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.