Automašīnas zagļus noķer pēc pēdām sniegā

Daugavpils policijas darbiniekiem izdevies notver automašīnas zagļus pēc sniegā atstātām pēdām, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīga pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne.

21.decembra naktī Daugavpils iecirkņa dežūrdaļā saņemta informācija par automašīnas "Volkswagen" zādzību Dobeles ielā. Par notikušo nekavējoties ticis paziņots patruļdienesta ekipāžām.

Vienā pilsētas mikrorajonā automašīna tika pamanīta pamesta. Apskatot vietu, kurā atrasta nozagtā automašīna, patruļdienesta darbinieki konstatēja sniegā apavu nospiedumus.

Pēc pēdu nospiedumiem policijas darbinieki blakusesošās daudzdzīvokļu mājas pagalmā satika un aizturēja iespējamos automašīnas zagļus - divus 1990. un 1988.gadā dzimušus jauniešus. Aizturēšanas brīdī jaunieši nemācēja paskaidrot, kādēļ atrodas šo māju pagalmā.

Nopratināšanā aizturētie atzinušies vēl sešās šī gada laikā Daugavpilī izdarītās automašīnu zādzībās. Jaunieši paskaidrojuši, ka automašīnas zaguši, lai pavizinātos. Zādzības sekmējis tumšais gadalaiks un tas, ka mašīnas nav aprīkotas ar signalizāciju.

Veiksmīgu un ātru zagļu aizturēšanu un automašīnas atrašanu sekmējis tas, ka cietušais ātri konstatējis zādzības faktu un informējis par to policijas darbiniekus, kā arī operatīva un profesionāla policijas darbinieku rīcība.

Par notikušu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 2.daļas, policija turpina izmeklēšanu.

Svarīgākais