Tiesās divas "ātro kredītu" izkrāpējas

© f64

Prokuratūra nodevusi Alūksnes rajona tiesai krimināllietu, kurā divas sievietes apsūdzētas par "ātro aizdevumu" izkrāpšanu no dažādām aizdevumu sniedzēju iestādēm," informēja prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Saskaņā ar apsūdzību 2013.gada sākumā sievietes nolēma izkrāpt no dažādām aizdevumu sniedzēju iestādēm "ātros aizdevumus", nelikumīgi izmantojot citu personu internetbankas kodu kartes ar to pieejas datiem.

Viņas Alūksnes novadā uzmeklēja personas ar zemiem ienākumiem, kuras ikdienā neizmanto datoru un nepārzina internetbankas iespējas un kurām nav negatīvas kredītvēstures. Sievietes personām paziņoja nepatiesas ziņas par it kā notiekošo labdarības akciju, kurā tiek ziedoti naudas līdzekļi trūcīgiem cilvēkiem.

Tad no šīm personām sievietes izkrāpa viņu bankas kontiem piesaistītās internetbanku kodu kartes ar to pieejas datiem it kā datu pārbaudei un it kā ziedojumu saņemšanai. Pēc tam viņas, izmantojot datoru, no astoņām dažādām "ātro aizdevumu" sniedzēju iestādēm, nelikumīgi izmantojot citu personu internetbankas kodu kartes ar to pieejas datiem, vairākos paņēmienos gan mēģināja izkrāpt, gan izkrāpa naudu vairāk nekā 4980 eiro apmērā.

Sievietes apsūdzētas par krāpšanu, maksāšanas līdzekļa un tā pieejas datu izkrāpšanu un nelikumīgu izmantošanu.

Alūksnes rajona tiesā jau atrodas vēl viens kriminālprocess pret apsūdzētajām par tāda paša veida noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kuros viņas bija iesaistījušas citu personu.

Svarīgākais