Liepājā uguns plosa 200 gadu vecu namu

Otrdienas pievakarē ugunsgrēks izcēlās K. Valdemāra ielas 32. namā Liepājā. Tas ir pamests grausts, kurš dedzis arī agrāk, vēsta laikraksts "Kurzemes vārds".

Ugunsnelaimes izcelšanās iemeslu otrdien uzzināt neizdevās, jo glābēji vēl strādāja notikuma vietā. Liesmas izcēlušās kaut kur iekšpusē. Ugunsgrēka dēļ neērtības bija jāpacieš daudziem liepājniekiem, jo tika pārtraukta tramvaja satiksme vietā, kur vēl pirms pāris mēnešiem sadega tramvajs.

"Kurzemes Vārds" jau 2005. gadā rakstīja, ka šī ēka ir nožēlojamā stāvoklī, taču lietas labā nekas netika darīts. Ugunsgrēks tur izcēlās pagājušā gada janvārī. Sāka svilt ēkas piebūve sētas pusē, un dzēsējiem vajadzēja četras stundas, lai likvidētu ugunsperēkli.

Liepājas pašvaldības plānos ietilpst šo ēku nojaukšana, lai atvērtu plašākai satiksmei K. Valdemāra ielu, kuru tagad var šķērsot tikai tramvajs un gājēji. Tas aizvien nebija izdarīts.

Nams K. Valdemāra ielā 32 Liepājā ir 200 gadu vecs, un to nedrīkst vienkārši nojaukt. To drīkst darīt, numurējot mājas elementus, lai saglabātu precīzu informāciju par mājas uzbūvi.

Latvijā

“Tas viennozīmīgi ir valsts drošības jautājums,” pēc notikušā konkursa vērtējot atteikumu reģionālajiem medijiem piešķirt Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļus digitalizācijai, teic Latvijas preses izdevēju asociācijas (LPIA) valdes priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par reģionālajiem medijiem Guntars Līcis. Daudziem medijiem tas nozīmēs darbības pārtraukšanu. Taču bez reģionālajiem medijiem veidosies dezinformācijas zonas, ko ar savu saturu piepildīs ienaidnieki. Un to mums ir daudz.

Svarīgākais