Autoceļi kļuvuši slideni un nāvējoši

Autoavārija uz šosejas Rīga–Daugavpils vakar paņēma viena cilvēka dzīvību, vēl divi tika ievainoti. Valsts policijas sabiedrisko attiecību pārstāve Linda Neimane-Zobena stāsta, ka uz ceļa saskrējās desmit automašīnu, kā rezultātā tika bloķēta satiksme abos virzienos.

"Ar politraumu slimnīcā nogādāja automašīnas Opel Calibra vadītāju, 1978. gadā dzimušu vīrieti. Savukārt automašīnas pasažieris – 1988. gadā dzimis vīrietis – mira notikuma vietā," saka L. Neimane-Zobena.

A/s Latvijas autoceļu uzturētājs sabiedrisko attiecību speciāliste Vineta Šuberte norāda, ka vakar Aizkraukles rajona posmā strādājušas piecas automašīnas. "Ceļi tiek tīrīti un kaisīti visu laiku, taču šādos laika apstākļos pretslīdes materiālu efektivitāte ir īslaicīga," saka V. Šuberte.

Arī Rīgas satiksmes informācijas daļas vadītāja Liene Rumpane apstiprināja, ka situācija uz ielām bija ļoti bīstama. Trolejbusi kavējās aptuveni par 20 minūtēm, savukārt autobusi – 40 minūšu. Ja sniegs turpinās snigt, līdzīga situācija varētu būt arī šodien.

Svarīgākais