Aiztur par 5000 eiro vērta kokaīna glabāšanu

© Scanpix

Valsts policijas darbinieki par aptuveni 5000 eiro vērta kokaīna glabāšanu aizturējuši narkotiku tirgoni, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Rīgas Centra iecirkņa darbinieki aizvadītajā piektdienā saņēma informāciju par iespējamu narkotisko vielu tirdzniecību. Pārbaudot saņemto informāciju, policisti uzsāka iespējamā narkotiku tirgoņa meklēšanu.

Tās pašas dienas vakarā policisti Sergeja Eizenšteina ielā aizturēja 1965.gadā dzimušu vīrieti, pie kura atrada un atsavināja aptuveni 50 gramus kokaīna. Melnajā tirgū šāds daudzums kokaīna maksā aptuveni 5000 eiro, norāda policija.

Patlaban ir sākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā. Par to likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un policijas kontrole uz laiku līdz trim gadiem.

Latvijā

No nākamā gada valsts pensijas indeksējamo robežu varētu palielināt līdz 100% no iepriekšējā gada vidējās apdrošināšanas iemaksu algas, paredz valdībā atbalstītais likumprojekts, par kuru kopā ar nākamā gada budžeta pakotni vēl būs jālemj Saeimai.